KDS heeft een preventief beschermende werking tegen:
houtaantastende zwammen
zachtrot
larven van houtaantastende zwammen
Het hout behandeld volgens deze procedés kan respectievelijk in volgende gebruiksklassen worden gebruikt:
Gebruiksklassen:
KLASSE 1:
Hout voor binnengebruik in voortdurend droge omgevingen (de relatieve vochtigheid is altijd lager dan 70%): het gebruik van behandeld hout is normaal niet nodig behalve voor houtsoorten met niet-gedifferentieerde kern en die bijzonder gevoelig zijn voor aantasting door insecten.
KLASSE 2:
Hout niet in grondcontact en normaal niet blootgesteld aan weersinvloeden, noch aan uitloging. Een tijdelijke bevochtiging is echter mogelijk (de relatieve vochtigheid kan hoger zijn dan 70%).
KLASSE 3:
Hout blootgesteld aan weersinvloeden en/of aan condensatie, maar niet in grondcontact.
KLASSE 4:
Hout voortdurend in contact met de grond en /of met zoet water.
Samenstelling:
Actieve bestanddelen:
19,1% kopercarbonaat
10,56% N, N-didecyl-N-methyl-poly (oxyethyl)-ammoniumpropionaat
Voordelen van vloeibaar impralit – KDS:
Snelle fixatie
Langdurige efficiëntie: meer veiligheid.
Kleuring: De groene kleur is eenvormig op alle plaatsen van het pak (ongeacht blootstelling aan het zonlicht tijdens de fixeerfase). Onder invloed van de zon zullen de geplaatste elementen een oppervlakkige en volstrekt normale verkleuring ondergaan.
Veredeling van het oppervlak: na een behandeling met impralit-KDS kan er op de houten bouwelementen eender welke verf worden aangebracht. Men kan ze bestrijken met dekkende verf of beits op basis van water of oplosmiddelen en volgens eender welke methode.
Verkoopstoelating uitgereikt door het FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu onder nummer 1909 B.